De gunning wordt voorbehouden aan de Baptistengemeente te Doetinchem.
Ligging: Het object is ligt aan de Burgemeester van Nispenstraat in het centrum van Doetinchem. Omliggende bebouwing wordt gebruikt ten behoeve van de functies van wonen en detailhandel.
Adres: Burgemeester van Nispenstraat 19-21, 7001 BS Doetinchem.
De kadastrale gegevens:
Kadastraal bekend gemeente Stad-Doetinchem:
Totaal groot: 996 m².
Het kadastrale perceel gemeente Stad-Doetinchem, sectie C nummer 2673, behoort NIET tot het object. Zie kadastrale kaart.
De bestemming van object is, ingevolge het vigerende Bestemmingsplan Binnenstad en de Veentjes 2012 van de gemeente Doetinchem, ”Centrum” (artikel 4). De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. detailhandel, met dien verstande dat:
b. (commerciële) dienstverlening;
c. kantoren, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘kantoor’;
d. maatschappelijke voorzieningen;
e. instellingen voor cultuur en ontspanning, niet zijnde attractieparken en casino’s;
f. horeca, in de vorm van:
g. sportvoorzieningen, uitsluitend in de vorm van sportscholen;
h. instandhouding van de aanwezige cultuurhistorische waarden ter plaatse van de aanduiding ‘cultuurhistorische waarden’;
i. woningen, alleen op de eerste verdieping en hoger;
j. onderdoorgang ten behoeve van de aansluitende bestemming ‘Verkeer’ ter plaatse van de aanduiding ‘onderdoorgang’;
k. waterlopen, waterbergingen en waterinfiltratievoorzieningen;
l. groen- en nutsvoorzieningen;
m. tuinen en erven; en bij de bestemming behorende bouwwerken en voorzieningen.
Met als dubbel-bestemming : ‘Waarde archeologie’(artikel 12). Voor een nadere beschrijving van de geldende regels met toelichting wordt verwezen naar de website van ruimtelijke plannen onder deze link.
Het object is aan twee zijden ontsloten en is met de auto bereikbaar. Daarnaast is het object aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Volgens de eigendomstitel zijn op het object zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden gevestigd. Voor de inhoud daarvan wordt verwezen naar de bijlage die in deze verkoopbrochure is opgenomen.
Het kerkgebouw is aangewezen als Rijksmonument en geregistreerd onder nummer 513132 bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In deze beschikking is tevens een uitgebreide (bouw)historie opgenomen. Voor de inhoud daarvan wordt verwezen naar de bijlage die in deze verkoopbrochure is opgenomen.
Het object is gebouwd in 1880 en is in 1990 verbouwd. Sindsdien hebben zich, behoudens de restauratie van de zuidoost gevel in 2010, geen wezenlijke bouwkundige aanpassingen voorgedaan. Wel is op de verdieping van Het Dijkhuis een studentenverblijf gecreëerd en is dit deel van de verdieping volledig gerenoveerd.
Het object is opgetrokken uit op staal gefundeerde bakstenen muren.
De kapconstructie boven de kerkzaal betreft een zogenaamde Philibert boogspantenconstructie, uitgevoerd in hout. Het balkon van de kerkzaal is eveneens uitgevoerd in hout en wordt ondersteund door gietijzeren zuilen.
Het zwak hellend dak is voorzien van kunststof dakbedekking. Hellende dakschilden zijn voorzien van pannen en zinken dakbedekking.
De vloeren zijn grotendeels uitgevoerd in hout en voorzien van vloerbedekking. Hals en toilet op de begane grond en de eerste verdieping zijn uitgevoerd in marmer. De keukens en de overige toiletten zijn voorzien van tegelvloeren. De vloer in de kelder is deels voorzien van waaltjes (gang) en deels beton op zand voorzien van plavuizen (technische ruimte) en zeil (zondagschoolruimte I en II). De vloer van de entree van de kerkzaal is voorzien van stalen liggers waartussen een gemetselde vloer is aangebracht voorzien van tegeltjes.
De wanden zijn deels gestuukte en deels voorzien van glasvezelbehang. De keukens en de toiletten zijn half betegeld. De wanden in de kerkzaal zijn voorzien van circa drie meter hoge houten lambrisering en voor het overige voorzien van glasvezelbehang.
De plafonds van Het Dijkhuis (begane grond en verdieping) zijn voornamelijk gestuukt op riet en voorzien van gipsen ornamenten in de diverse vertrekken. De plafonds in de kelder zijn grotendeels voorzien van gipsplaten. De kerkzaal is voorzien van zachtboardplaten in een houten rasterprofiel.
De ramen en kozijnen zijn uitgevoerd in grenenhout en grotendeels voorzien van enkele beglazing (Het Dijkhuis) en deels glas in lood (Kerkzaal).
Kerkzaal:
Het Dijkhuis
Begane grond:
Souterrain:
Eerste verdieping:
Zolder:
Sanitair
In het object zijn diverse toiletgroepen gesitueerd.
Centrale verwarming
De CV-ketel van de kerkzaal betreft een Remeha Quinta HR ketel en is geïnstalleerd in 2006. De CV-ketel van Het Dijhuis betreft een Remeha Tzerra die begin 2015 is geïnstalleerd. Het hele object wordt verwarmd door middel van radiotoren.
Isolatie
De isolerende voorzieningen van het object bestaan uit enkele ramen met dubbele beglazing (studentenverblijf en keuken begane grond). Voor het overige zijn er in of aan het object geen isolerende voorzieningen aangebracht.
Energielabel
Kerkgebouwen en/of monumenten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel.
Overige bepalingen
Vindt plaats in nader overleg.
Bezichtiging van bovengenoemde object is mogelijk op donderdag 16 mei 2019 van 13:00 uur tot 16:00 uur en daarna eventueel op afspraak.
Nadere informatie kan worden verkregen bij ing. G.J. Kolkman (06 – 20 79 32 16) of bij KKG Adviseurs, Postbus 675, 3800 AR Amersfoort op telefoonnummer: 033 – 467 10 10 (mevrouw Ada Jansen).
Fout: Contact formulier niet gevonden.
Kerkelijk Waardebeheer
T 085 -06 04 072
E info@kerkelijkwaardebeheer.nl
KvK-nummer: 54088941
ANBI-nummer: 8511 55 182
IBAN: NL52 RABO 0167 955977
Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl