Andere objecten

Hemstea Kerk te Eibergen

Verkocht via KKG | Prijs: €350.000,-

{"autoplay":"false","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

Omschrijving

Verkocht

Het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente te Eibergen-Rekken biedt te koop aan:

Het kerkgebouw met nevenruimten, ondergrond, tuin en erf, plaatselijk bekend als de Hemstea kerk, staande en gelegen tussen de Rondevoort en de Hemstea, Hemstea 3, 7152 BD Eibergen, kadastraal bekend gemeente Eibergen, sectie D, nummers 9574 en 10116 ged., gezamenlijk groot ca. 0.25.62 ha.

De gunning wordt voorbehouden aan de protestantse gemeente.

Algemene gegevens

1. Ligging
a. Naaste omgeving
Het object is gelegen aan de Hemstea te Eibergen. Omliggende bebouwing wordt gebruikt ten behoeve van de functie wonen.

b. Bestemming
De bestemming in gevolge het bestemmingsplan “Eibergen, woongebieden 2011” van de gemeente Berkelland is “Maatschappelijk”.

De op de plankaart voor Maatschappelijke doeleinden aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • Maatschappelijke voorzieningen
  • Culturele activiteiten
  • Sport
  • Verenigingen
  • Gezondheidszorg inclusief een apotheek
  • Dierenartsenpraktijken
  • Overheidsinstelling
  • Kinder- en buitenschoolse opvang

c. Ontsluiting/utilitaire voorzieningen
Het perceel is aan twee zijden ontsloten en is met de auto bereikbaar. Daarnaast is het object aangesloten op alle nutsvoorzieningen.

d. Zakelijk recht en erfdienstbaarheden
Uit kadastrale recherche is niet gebleken dat zakelijke rechten en/of erfdienst­baarheden gevestigd zijn ten laste van het object.

e. Bijzondere gebruiks- en/of verkoopbelemmerende bepalingen en/of vestigingseisen
Uit navraag bij de gemeente Berkelland blijkt dat geen bijzondere gebruiks­- en/of verkoopbelemmerende bepalingen en/of vestigingseisen van toepassing zijn op het object. f. Diversen – De kosterswoning inclusief ondergrond, tuin en erf wordt separaat verkocht. – De grens met het terrein van de voormalige pastorie is vooralsnog gesitueerd langs de westzijde van het toegangspad. -Op diverse plaatsen in het object zijn asbesthoudende platen verwerkt.

2. Opstallen
a. Bouwjaar
Het oorspronkelijke object is gebouwd in 1930. Vervolgens is het Trefpunt en de kosterswoning gerealiseerd. Het kerkgebouw is vervolgens in 1984 verbouwd/uitgebreid. Sindsdien hebben zich geen wezenlijke bouwkundige aanpassingen voorgedaan.

b. Bouwaard, constructie
Op staal gefundeerde spouwmuren voorzien van glas in lood ramen met voor­ zetramen (kerkgebouw) en houten ramen en kozijnen met voornamelijk enkele beglazing (nevenruimten). De vloeren zijn gedeeltelijk uitgevoerd in hout voorzien van vloerbedekking of linoleum. Het overige deel van de vloeren is uitgevoerd in beton en voorzien van (natuursteen)tegels. Het kerkgebouw is voorzien van een houten kapconstructie (spanten) gedekt met pannen. Het torentje is voorzien van leisteen. De nevenruimten zijn voorzien van een platdakconstructie uitgevoerd in hout en gedekt met een bitumen dakbedekking (ca. 15 jaar oud). Het plafond van de kerkzaal is uitgevoerd in triplex. In de nevenruimten zijn de plafonds gedeeltelijk uitgevoerd als systeemplafond en gedeeltelijk voorzien van gipsplaten.

c. Globale inhoud en oppervlakte
Het object heeft een totale inhoud van ca. 3.400 m3. De kerk zelf heeft een inhoud van ca. 2.500 m3 en de nevenruimten hebben een globale inhoud van ca. 900 m3. De oppervlakte van de kerkzaal bedraagt ca. 260 m2 en van de nevenruimten ca. 290 m2.

d. Indeling
Entree, gemeenschapsruimte (ca. 90 m2), Zaal I (ca. 85 m2), zaal II (ca. 45 m2), zaal III (ca. 30m2), berging (ca. 6 m2 ), keuken met zeer eenvoudig keukenblok (ca. 13 m2), gang (ca. 7 m2), toiletgroepen, CV-ruimte (ca. 5 m2), zaal IV (ca. 9 m2), zaal V (ca. 9 m2), zaal verdieping (ca. 18 m2), kerkzaal (ca. 260 m2), entree kerkgebouw (ca. 15 m2 ).

e. Sanitair/e.v./isolatie
Sanitair In het object is één damestoiletgroep en één herentoiletgroep gesitueerd.

Verwarming
De kerkzaal wordt verwarmd middels heteluchtverwarming en de nevenruimten middels radiatoren verwarming. De heteluchtverwarmingsketel van het merk Dru type DS 55 is geïnstalleerd in 1972. De CV-installatie voor de nevenruimten is van het merk Remeha, type Quenta Pro 65s en is geïnstalleerd in januari 2014.

Isolatie
Isolerende maatregelen zijn, behoudens de spouwmuren en enkele thermopane ruiten, niet of nauwelijks aanwezig.

Kenmerken

Type object: Kerk
Adres: Hemstea 3, Eibergen
Kadastrale gegevens: Gemeente Eibergen, sectie D, nummers 9574 en 10116 ged., gezamenlijk groot 25 are 62 centiare (ca. 2.562 m2)
Bestemming: maatschappelijk

Informatie

Nadere informatie en brochure(s) kunnen worden verkregen bij:
de heer L. ten Hooven, rentmeester bij het Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG),
Koningin Wilhelminalaan 23
3818 HN Amersfoort
T (06) 51 34 12 00
E l.tenhooven@kkgkka.nl

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Hartelijk dank! U kunt nu de volgende bestanden downloaden:

Kaart

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl