Andere objecten

Voormalige pastorie Randwijk

Verkocht onder voorbehoud via KKG | Prijs: € 599.000,-- k.k.

{"autoplay":"false","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

Omschrijving

Verkocht onder voorbehoud: voormalige pastorie aan de Dijkstraat 3 te Randwijk

Deze nostalgische voormalige pastorie is gelegen aan de voet van de dijk naast de hervormde kerk van de gemeente Randwijk. In deze woning ervaart u het verleden van weleer. Het geheel is een unieke kans om te mogen wonen in deze zeer royale woning op een ruim perceel van ca. 1.890 m2.

Indeling begane grond:

Via de entree/vestibule komt u in de riante hal welke betegeld is met een fraaie authentieke diagonale zwart-wit plavuizenvloer.

De hal biedt toegang tot de woonkamer, de eetkamer, de achterhal, de keuken, de garderobe, het toilet, de studeerkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping.

Wanneer u via de vestibule de hal binnentreedt treft u aan de rechterkant de ruime woonkamer aan. De woonkamer heeft een haardpartij, uitgewerkte inbouwkasten met glas in lood deuren, hoge ramen en een in stenen opgetrokken serre met tuindeuren naar het verhoogde terras.

Naast de woonkamer bevindt zich de eetkamer; deze kamer is via de centrale hal te bereiken. Hier is de mogelijkheid om een (gas)haard te maken. Door de grote raampartij aan de achterzijde heeft u een fraai uitzicht in de tuin en via de tuindeuren komt u op het terras. Aan de overzijde van de hal bevindt zich de keuken. De gesloten keuken is in hoekopstelling en voorzien van gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast, spoelbak en inbouwkast.

Via de keuken komt u in de bijkeuken.

In de bijkeuken is er een uitstortgootsteen, inbouwkasten en de cv installatie, deze ruimte biedt tevens toegang tot de kelder en de overkapping voor de berging en garage. Links van de vestibule bevindt zich de werkkamer.

 

Eerste verdieping:

Via de fraaie statige trap komt u op de overloop.

Op deze verdieping bevinden zich 3 grote slaapkamers (een met toegang tot het dakterras) en twee kleinere slaapkamers.

De badkamer is volledig betegeld en heeft een wastafel, douche en een ligbad. Het toilet is apart te bereiken.

 

Tweede verdieping:

Via een vaste trap komt u op de tweede verdieping.

Bij een grote woning hoort natuurlijk ook een grote zolder, deze zolder is opgedeeld in 3 ruime kamers waarvan twee voorzien zijn van een Velux dakvenster.

 

Exterieur:

Om de woning ligt een heerlijke diepe tuin met garage en berging en voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De achtertuin ligt op het zuidoosten en biedt voldoende privacy.

(Wanneer u voor de woning staat ziet u aan de rechterkant een groot gazon, dit gazon behoort grotendeels bij de tuin van de kerk.)

 

Algemeen:

 • De woning is rond 1950 in spouwmuren gebouwd.
 • Het dak van de woning is recentelijk geheel vernieuwd en voorzien van nieuwe pannen.
 • Isolatie: Het dak, de spouwmuren en de kruipruimte zijn geïsoleerd en bijna alle ramen zijn voorzien van dubbelglas.
 • De woning kent veel authentieke details denk hierbij aan de brievenbus welke te openen is vanuit de studeerkamer, het prachtige ronde glas in lood raam in de eetkamer, het glas in lood raam in de hal, paneeldeuren, lambrisering en gestucte togen, de was-meubels op iedere slaapkamer uit 1950 en buiten het fraaie metselwerk.
 • Aanvaarding in overleg.

 

Vraagprijs:

€ 599.000,– kosten koper

 

Aanvullende informatie

Deze woning is eigendom van de Hervormde Gemeente Randwijk. In hun kerkbode hebben zij deze woning aangeboden aan de lezers waarbij de leden van de Hervormde Gemeente Randwijk voorrang hebben bij verkoop.

De uiteindelijke gunning is voorbehouden aan de kerkenraad van de hervormde Gemeente Randwijk, en onder voorbehoud van goedkeuring door het Classicale College voor Behandeling van Beheerszaken van de Protestante Kerk voor de provincie.

 

Bestemming

De gemeente Overbetuwe heeft op 21 augustus 2019 een omgevingsvergunning verleend om de bestemming Maatschappelijk te wijzigen in Wonen.

 

Asbestinventarisatie

Van de woning is een asbestinventarisatierapport opgesteld, d.d. 20-06-2019, rapportnummer 2019AO140 door Midden Nederland Milieu. Het volgende is asbest (-verdacht) materiaal: ontluchtingsbuis op 1e verdieping van de woning (0.8 meter) en golfplaat (10 m2) als dakbedekking van het schuurtje. Een kopie van deze rapportage is op te vragen via ons kantoor.

 

Bodemonderzoek

Er is een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd van het perceel. De resultaten zijn opgenomen in rapportage C 19-268-O, d.d. 15-07-2019. De voorlopige conclusie is dat er slechts een matige verontreiniging van lood en PAK aanwezig is. Een nader onderzoek is daarom wenselijk. Er wordt niet verwacht dat er sprake is van ernstige bodemverontreiniging. Het onderzoeksbureau geeft aan dat de locatie op basis van de onderzoeksresultaten geschikt geacht kan worden voor de huidige bestemming (wonen en tuin). Een kopie van de rapportage is op te vragen via ons kantoor.

 

Kadaster

Het perceel dient nog kadastraal te worden uitgemeten. Op bijgevoegde situatieschets is te zien hoe de nieuw te vormen grenzen zullen gaan lopen. De totale perceeloppervlakte zal na uitmeting ca. 1.890 m2 bedragen. Groter of kleiner uitvallen van de perceeloppervlakte zal niet verrekend worden. De kosten van de uitmeting zijn voor rekening van koper.

 

Clausules koopovereenkomst

 • In de koopovereenkomst zal een niet-bewoningsclausule opgenomen worden. Dit houdt in dat de verkoper de woning nooit zelf heeft bewoond en daarom niet alle feitelijke details aan een toekomstige koper kan mededelen. Het is raadzaam om verder (bouwtechnisch-) onderzoek te laten verrichten in opdracht van koper.
 • In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.
 • Daar de woning gelegen is naast de kerk waar op zondagen, christelijke feestdagen, en eventueel door de weeks erediensten gehouden worden; de kerkenraad gaat er vanuit dat de koper hier rekening mee zal houden en geen (geluid)overlast zal veroorzaken die de dienst(en) kan verstoren.

 

 • Bouwaard De woning is in spouwmuur gebouwd, voorzien van zadeldak met pannen gedekt.
 • Inhoud Ca. 1012 m³
 • Woonoppervlak Ca. 273 m²
 • Kadastrale aanduiding Gemeente Randwijk, sectie C, nummer 1722 gedeeltelijk
 • Bezichtiging Uitsluitend na afspraak via KKG, dhr. Luuk ten Hooven, tel. 06 – 51 34 12 00

 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Type object: Pastorie
Adres: Dijkstraat 3, Randwijk
Kadastrale gegevens: Gemeente Randwijk, sectie C, nummer 1722 gedeeltelijk
Bestemming: Maatschappelijk

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Ing. L. ten Hooven, rentmeester bij het Kantoor der Kerkelijke Goederen
Postbus 675, 3800 AR Amersfoort
T 06 – 51 34 12 00
E l.tenhooven@kkgkka.nl

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Hartelijk dank! U kunt nu de volgende bestanden downloaden:

Kaart

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl