Hoe wij werken

Alleen voor christelijke kerken
Kerkelijk Waardebeheer werkt alleen voor christelijke kerken. Daartoe zijn we opgericht en dat is onze specialisatie. Omdat we de kerken willen ondersteunen in vragen van vastgoed: kerkgebouwen en ander bezit van kerken. Dat doen we zonder uw en ons belangen door elkaar te halen, direct noch indirect.

Betrokken bij kerken
Vrijwilligers in lokale kerken zijn uitstekende beheerders van hun eigen gebouwen. Op dat terrein begeven wij ons dan ook niet. Wat we wel doen is helpen bij het maken van beleid dat duurzaam is en tot exploitabele kerkgebouwen leidt. Kerkgebouwen zien we niet als een stapel stenen, maar als huis van de geloofsgemeenschap, een huis gewijd aan God en zijn Woord.

Gespecialiseerde deskundigen
Omdat de mensen van Kerkelijk Waardebeheer zelf ook bij de kerk betrokken zijn, verstaan we de taal en begrijpen we hoe trajecten gaan. Onze gespecialiseerde deskundigen hebben hun sporen verdiend in vastgoed, financiën, beleggingen en juridische zaken. Zij moeten betaald worden als zij voor kerken werken en rekenen dan gematigde tarieven. Dat is hun bijdrage aan het kerkelijk werk.

Vrijblijvende inventarisatie van uw vraag
Voordat wij aan de slag gaan, komen wij met een afvaardiging van de lokale kerk praten, om samen met u goed zicht te krijgen op de vragen die u hebt. Als wij daarin iets denken te kunnen betekenen, leggen we dat vast in een schriftelijke opdracht. Nadat die door de opdrachtgever voor akkoord is getekend gaan we aan de slag.

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl