Lans Bovenberg

Consultoren


Was lid van de Gereformeerde Kerken in Nederland en sloot zich na zijn verblijf in de Verenigde Staten aan bij de evangelische Rafael gemeente Jefta in Breda. Het hebben van een mooi kerkgebouw is in de evangelische beweging niet de eerste prioriteit, maar: “dat neemt niet weg dat kerkgebouwen van groot maatschappelijk belang zijn en een goede bestemming moeten hebben of krijgen”.

Lans Bovenberg studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde daarna in de VS (1984, Berkeley). In 1992 werd hij hoogleraar economie aan Erasmus Universiteit en in 1994 aan Tilburg University. Van 1995 tot 1998 was hij onderdirecteur van het Centraal Planbureau en van 2004-2009 wetenschappelijk directeur van het kennisnetwerk voor pensioen en oudedagsvoorziening Netspar.

Vanaf 1 april 2015 bekleedt Lans Bovenberg de F.J.D. Goldschmeding leerstoel aan Tilburg University. Daarnaast bekleedt hij sinds januari 2019 de leerstoel Relational Economics, Values and Leadership aan Erasmus School of Economics, waarin hij zich richt op relationele economie en tevens concrete producten ontwikkelt waarmee bedrijven een relationelere cultuur van bestuur, leiderschap en zakendoen kunnen ontwikkelen.

Lans Bovenberg vervult en vervulde tal van maatschappelijke functies (bv. Onafhankelijk Kroonlid SER) en ontving veel prestigieuze prijzen, waaronder de Spinozaprijs.

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl