Uitzendingen over kerkenvisies

In een vierdelige serie besteedt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) aandacht aan het nationale kerkenplan, meer in het bijzonder: de Kerkenvisies. In de eerste uitzending stond de betekenis van het kerkgebouw centraal. De tweede uitzending ging vooral over de kennis over kerkgebouwen. Dit betrof zowel de feiten en de cijfers,  als dat waar kerkgebouwen voor staan en de betekenis daarvan in de huidige tijd.

De uitzendingen van 2 en 9 december 2020 zijn terug te zien.

Op 20 januari en op 3 en 17 februari vinden nogmaals drie uitzendingen plaats. Over de toegankelijkheid van kerkgebouwen (20 januari), over de met kerkenvisies opgedane ervaringen (3 februari) en tot slot wordt naar de toekomst gekeken (17 februari), onder andere door de Minister.

Voor deze uitzendingen kan men zich nu al aanmelden.

Om de uitzendingen op uw computer of tablet te zien hoeft u geen speciaal programma te installeren. Eenvoudig klikken op de link is voldoende.

 

 

Overig Nieuws

calender-2389150_1280

Verplaatsing online workshop ‘Het verkopen van uw kerkgebouw’

Wegens privéomstandigheden wordt de online workshop ‘Het verkopen van uw kerkgebouw’ van donderdag 14 september verplaatst naar twee weken later.…
kerk vanaf achtergevel (002)

‘De verkoop duurde véél langer, maar was zeer succesvol’

TERUGBLIK Als Kerkelijk Waardebeheer blikken we af en toe terug op de verkoop van een kerkgebouw. Wat ging er goed?…
DSC09490 Lucas Sluiter KW web

Het taxeren van kerken: geen peulenschil

Stel: er moet een kerkgebouw worden verkocht. Dan is een waardebepaling hier een handig (én soms verplicht) hulpmiddel bij. Een…

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl