De Protestantse Gemeente te Sint Pancras biedt aan:
In eigendom bij de Protestantse Gemeente te Sint Pancras.
Ligging: het object ligt aan een doorgaande weg aan het Kerkplein in het dorp Sint Pancras (Noord-Holland). Omliggende bebouwing bestaat met name uit (vrijstaande) woningen. Tegenover het kerkgebouw is het oude gemeentehuis van Sint Pancras gevestigd. Het kerkgebouw is een rijksmonumentaal gebouw en een gezichtsbepalend object in het dorp Sint Pancras (onderdeel van de gemeente Langedijk).
Kadastraal bekend gemeente Sint Pancras, sectie A nummer 2929, groot 22 are en 50 centiare.
Kerkgebouw: de globale oppervlakte bedraagt circa 231m². De totale inhoud van het kerkgebouw bedraagt circa 1.841m³. ‘De Rank’: de globale vloeroppervlakte bedraagt circa 189m². De totale inhoud bedraagt circa 937m³.
De bestemming van object is ingevolge het vigerende Bestemmingsplan Sint Pancras 2012 van de gemeente Langedijk. De bestemming volgens het bestemmingsplan is Maatschappelijk (artikel 12) met dubbelbestemming: Waarde-Archeologie 1 (artikel 23). Voor een nadere beschrijving wordt verwezen naar de bijlagen die in de verkoopbrochure zijn opgenomen en www.ruimtelijkeplannen.nl
Het object is aan twee zijden ontsloten aan de openbare weg (Bovenweg en Kerkelaan). Tevens is het object via het Kerkplein bereikbaar.
Volgens kadastrale recherche zijn geen zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden gevestigd.
Het kerkgebouw is aangewezen als Rijksmonument en geregistreerd onder nummer 33664 bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op het zuidwestelijk gedeelte van het kadastrale perceel, nabij het kerkgebouw is een kerkhof gesitueerd, hierop zijn nog twee graven aanwezig met geldende grafrechten. Het onderhoud van het kerkhof wordt verzorgd door de (burgerlijke) gemeente Langedijk welke tevens eigenaar is van de dakruiter(toren) met bijbehorend uurwerk.
Op eigen terrein zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de openbare weg (Kerkplein en Kerkelaan).
Mede omdat het kerkgebouw een gezichtsbepalend object is in de gemeente, heeft het kerkbestuur een duidelijke voorkeur dat de nieuwe eigenaar de gebouwen gaat benutten voor sociale en culturele activiteiten. Deze voorkeur sluit echter het gesprek over andere mogelijkheden niet uit. Het kerkbestuur gaat graag met potentiële belangstellenden in gesprek over deze en eventuele andere mogelijkheden.
Het bouwjaar van het kerkgebouw is 1550. De leien dakbedekking is in 2008 vervangen. Het bouwjaar van De Rank is 1927, behoudens normaal onderhoud heeft aan dit object geen renovatie plaatsgevonden.
Voor het kerkgebouw is een lopende subsidieregeling (BRIM) tot februari 2020 met een totaal bedrag van € 37.437,00.
Het kerkgebouw is op staal (zandbed) gefundeerd. De gevels zijn opgetrokken uit dubbele steensmuren bestaande uit handgevormde rode baksteen in kruisverband gemetseld. Het dak heeft een kruisvorm bestaande uit zadeldaken met aan de koorzijde een half torendak. Het dak is gedekt met leien. Er is een dakruiter gesitueerd op de kruising van de dakdelen. Er zijn zinken mastgoten aangebracht met zinken hemelwaterafvoeren voorzien van vergaarbakken. De dakconstructie is van hout met kruisribgewelven, zware balklagen en trekbalken. De binnenmuren zijn hoofdzakelijk gestuukt. De plafonds zijn uitgevoerd in hout bestaande uit lazuurblauw geschilderde schroten (kerkzaal) en zachtboard plaatwerk (consistorie). De vloer is deels van beton met tegels en grafzerken (kerkzaal), vloertegels (entree en sanitair en hout (consistorie en orgelgalerij). De kozijnen zijn van metaal voor- zien van glas-in-lood of enkel glas. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens een meerjarenplanonderhoudsplan (MJOP) dat is opgesteld door momentenzorg.
De Rank is op staal gefundeerd (dragende ondergrond). De gevels zijn opgetrokken uit spouwmuren bestaande uit rode handvormbaksteen. Het voorste gedeelte van de buiten- gevel (zuidzijde) bestaat uit stucwerk. Het zadeldak is gedekt met dakpannen. Het dak kent een overstek (noordzijde) en is bij de entree, afgetimmerd met houten schroten. Er zijn zinken bakgoten aangebracht. De dakconstructie bestaat uit hout. De binnenmuren zijn gestuukt of bestaan uit schoonmetselwerk. De plafonds zijn afgewerkt met houten schroten en/of gipsplaten. Er zijn gedeeltelijk betonnen vloeren aanwezig afgewerkt met dubbelhard gebakken (dhg) tegelwerk of linoleum en een houten vloer (grote zaal) voorzien van linoleum. De kozijnen zijn van hout voorzien van enkel glas.
Kerkgebouw
De Rank
Sanitair
Centrale verwarming
Isolatie
Kerkgebouwen en/of monumenten zijn vrijgesteld van een verplicht energielabel. In de koopovereenkomst zal derhalve worden opgenomen dat koper en verkoper afzien van dit energielabel. Voor De Rank kan op verzoek een energielabel worden aangevraagd en bij de levering aan de koper worden overlegd.
Vindt plaats in nader overleg.
Fout: Contact formulier niet gevonden.
Kerkelijk Waardebeheer
T 085 -06 04 072
E info@kerkelijkwaardebeheer.nl
KvK-nummer: 54088941
ANBI-nummer: 8511 55 182
IBAN: NL52 RABO 0167 955977
Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl