De Kerkenbeurs

De Kerkenbeurs 2022 vindt plaats op 17 en 18 mei, dit jaar in de Expohal in Houten.

Deze beurs wordt georganiseerd door Helderblauw en biedt een breed palet aan dienstverleners voor kerken, van audio tot stoelen, van media tot geldwerving en nog veel meer. Ook Kerkelijk Waardebeheer doet mee aan deze Kerkenbeurs. U kunt ons beide dagen vinden in een van de stands.

Op dinsdag 17 mei zal Petra Stassen een workshop verzorgen met als titel:

Kerk tussen gisteren en morgen: de zinnen verzetten

Om als kerk in deze tijd van verandering en transformatie stappen naar de toekomst te zetten, is het nodig de zinnen te verzetten. Met name in de eigen geloofsgemeenschap. Grote vraag: hoe doet men dat? Het blijkt taaie materie waar kerkbestuurders erg mee worstelen. Tijdens de Kerkenbeurs laat Kerkelijk Waardebeheer in een workshop zien hoe men in een lokale geloofsgemeenschap eenvoudig en snel draagvlak voor verandering kan meten.

Draagvlak meten

Het is de vraag naar draagvlak. In de eigen gemeenschap en in de wereld daaromheen. Hoe meet je draagvlak? Kerkelijk Waardebeheer gaat daar in een workshop op de Kerkenbeurs een voorproefje van geven.

De ‘veilige’ weg

Uit onderzoek blijkt dat nogal wat kerkbestuurders bang zijn dat gesprekken over de toekomst van hun lokale geloofsgemeenschap uit de hand lopen. Een ‘veilige’ weg is het om de toekomst dan te becijferen in aantallen dopen, huwelijken, vieringen, meelevendheid et cetera, en natuurlijk in financiële middelen. Dat is allemaal lekker concreet en brengt een vorm van duidelijkheid.

Niet alleen cijfers

Het vaak moeizaam verzamelen van eindeloos veel gegevens brengt zelden de vitaliteit van de geloofsgemeenschap goed in beeld. De kerk benaderen als een bedrijf doet geen recht aan de werkelijkheid en levert weerstand op. Cijfers zijn een aspect van de werkelijkheid, niet de hele.

Primair: waar willen we voor gaan?

Cijfers zouden voor een kerk niet de primaire benadering moeten zijn. Beter gaat het over de vraag waar we met ons geloof naartoe willen, wat we daarvan verder willen dragen, of we daar zelf nog fiducie in hebben et cetera. Naar het antwoord op die vragen gaat Kerkelijk Waardebeheer op zoek, vóórdat er keuzes worden gemaakt ten aanzien van de kerkgebouwen. Die volgen immers de boodschap. Als het goed is.

Een interactieve methode

Hoe doen we dat? Door middel van een interactieve benadering worden leden van de geloofsgemeenschap uitgedaagd zich uit te spreken over datgene dat ze belangrijk vinden als het om hun lokale kerk gaat. Men doet dat anoniem en de resultaten zijn direct te zien en te bespreken. Het levert verrassende inzichten en gesprekken op.

Voor meer informatie over de beurs en het uitgebreide workshop-programma klik hier

Graag ontmoeten wij u op de Kerkenbeurs!

Gratis entree

U kunt zich registreren via deze link. Gebruik als code: KB2022GRATIS en u ontvangt uw entree bewijs gratis per e-mail.

Overige activiteiten

Man,Having,Online,Group,Videoconference,On,Laptop

Zo werkt het – workshops online

Onze adviseurs delen graag hun kennis met u! Dat doen zij in een aantal video’s die u hieronder kunt bekijken.…
diamant en steenkool-web

Project ‘Kerk tussen gisteren en morgen’

Waar gaat het heen met uw lokale geloofsgemeenschap en de kerkgebouwen? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en…
IMG_8056-1

Regiobijeenkomsten

In 2020 en 2021 was het vanwege coronamaatregelen niet mogelijk om regionale bijeenkomsten te houden. Wij missen het contact met…
doe mee

Doe mee

Als Kerkelijk Waardebeheer willen we graag onze kennis delen. Een aantal activiteiten hebben we hiervoor ontwikkeld en u kunt hier…

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl