Zo werkt het – workshops online

Onze adviseurs delen graag hun kennis met u! Dat doen zij in een aantal video’s die u hieronder kunt bekijken. Wilt u meer over het besproken onderwerp weten? Dan kunt u zich aanmelden voor een online workshop. Deze houden we qua aantal deelnemers bewust klein, zodat er ook aandacht is voor uw vragen. Iedereen die zich aanmeldt geven we een plekje in een digitale bijeenkomst.

Voorjaar 2024 organiseren we opnieuw online workshops. 

Online workshops

Elke workshop wordt begeleid door een adviseur van Kerkelijk Waardebeheer. Na aanmelding ontvangt u bericht van ons. Deelname is gratis en online. We vragen u wel door te geven als u onverhoopt toch niet kunt komen, in verband met vaak ontstane wachtlijsten.

Klik hieronder op de video om deze te bekijken en meld u aan via de link onder de video.

 

^ Wat is uw kerkgebouw waard?

In deze workshop wordt ingegaan op de vraag wat de waarde van een kerkgebouw bepaalt. De financiële waarde is natuurlijk wat anders dan de emotionele waarde. De marktwaarde is niet gemakkelijk te berekenen omdat deze naast de belangrijke factor locatie ook afhangt van andere factoren. Welke deze zijn en hoe je hier zicht op krijgt, wordt in deze online workshop behandeld.

Deze workshop heeft twee maal in februari 2023 plaatsgevonden. Een kort verslag ervan, kunt u hier lezen. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe data.

^ Hoe kies je een kerkgebouw voor de toekomst? 

In deze workshop wordt ingegaan op de vraag hoe een geloofsgemeenschap op een positieve manier kan kiezen voor een toekomstig kerkgebouw. De vraag is dan niet: welk(e) kerkgebouw(en) kunnen we het beste afstoten, maar: welk(e) kunnen we het beste houden voor onze kerkelijke boodschap. Het kerkgebouw van de toekomst heeft namelijk alles te maken met de boodschap die een geloofsgemeenschap wil uitstralen.

Deze workshop heeft in april 2022 plaatsgevonden. Een kort verslag ervan, kunt u hier lezen. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe data.

 

^ Hoe verkrijg je draagvlak voor besluiten? 

Deze workshop start met een inleiding over de wijze waarop men draagvlak voor besluiten krijgt in een geloofsgemeenschap. De elementen die daarvoor belangrijk zijn komen aan bod en worden nader uitgewerkt. Het uitgangspunt is dat zoveel mogelijk gelovigen zich in de genomen besluiten kunnen vinden. Dat geldt natuurlijk niet alleen de kerkgebouwen, het verkrijgen van draagvlak is altijd belangrijk. Ook en juist in kerken. Waarom het zo lastig is in die setting en wat daaraan te doen is, daarover gaat deze workshop.

Deze workshop heeft in april 2022 plaatsgevonden. Een kort verslag ervan, kunt u hier lezen. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe data.

Overige activiteiten

diamant en steenkool-web

Project ‘Kerk tussen gisteren en morgen’

Waar gaat het heen met uw lokale geloofsgemeenschap en de kerkgebouwen? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en…
IMG_8056-1

Regiobijeenkomsten

In 2020 en 2021 was het vanwege coronamaatregelen niet mogelijk om regionale bijeenkomsten te houden. Wij missen het contact met…
TOF00573

De Kerkenbeurs

De Kerkenbeurs 2022 vond plaats op 17 en 18 mei, dit jaar in de Expohal in Houten. Deze beurs wordt…
doe mee

Doe mee

Als Kerkelijk Waardebeheer willen we graag onze kennis delen. Een aantal activiteiten hebben we hiervoor ontwikkeld en u kunt hier…

Copyright © 2020 Kerkelijk Waardebeheer | Website door: Webheld.nl